Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Ismertető

 Az 1990. évben egyesületként alapított Budapest Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), a köztestületi kamarák létrejöttét követően 1995 júniusától gazdasági egyesületként folytatja munkáját és 2008. évben vette fel a Budapesti Gazdaságfejlesztési Egyesület nevet. (BGE)

       A BGE hagyományos egyesületi és képviseleti munkája mellett non-profit tevékenységet is folytat. Mindezt elsősorban a budapesti gazdasági vállalkozások bel- és külföldi piacának kiterjesztése a főváros goodwilljének emelése érdekében teszi. Ennek a célnak az eléréséhez az Egyesület feladata olyan intézkedések támogatása, amelyek segítik a budapesti gazdaság és a Főváros fejlődését. A tevékenységének kiemelten fontos része, a kamarai években kialakított széleskörű nemzetközi kapcsolatrendszer ápolása és további építése. Az egyesület meghatározó eleme a több mint negyedszázados kapcsolatrendszer, amelyet folyamatosan épít és szélesít, valamint az ehhez kapcsolt információszolgáltatás és képviselet.                                 

   A BGE tevékenysége kezdetektől szorosan kapcsolódik a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara munkájához. Az 1990. évben általunk újjászervezett kamari tevékenységet követően egyesületünk jelentős anyagi, technikai és emberi erőforrás teremtett ahhoz, hogy létre jöhessen a magyarországi gazdasági rendszer első köztestületi kamarája Budapesten. A köztestületi Budapesti Kesrekedelmi és Iparkamara magalakulását követően pedig egyesületünk a korábban általa használt kamarai nevet és logót átadta és egyúttal több területen is stratégiai együttműködést alakított ki a mai Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával.  2011. évben például több éves előkészítés után közösen elindítottuk a nemzetközi kamarai minősítő rendszert, amelyet a BKIK ma már elsősorban a KKV szektor vállalkozói részére az egész országban képvisel, és ezzel kapcsolódik a World Chhambers Network kamarai hálózathoz. Ennek eredménye az is, hogy a BKIK a hazai vonatkozásban is elindítja a KAMARAI BIZALOM kamarai alapminősítést a kamara önkéntes tagjai részére.

 A BGE részt vesz jelentős rendezvények és projektek létrehozásában, részben hazai, részben külföldi partnerekkel és tevékenysége során arra törekszik, hogy Budapest fejlődése mindig meghatározó helyen szerepeljen Európában. Ebben a projektben az Egyesület elsősorban Budapest stratégiai fejlesztési programjával szerepel, amelyet mindig is kiemelt feladatának tekintett. Folymatosan arra törekszik, hogy Budapest gazdasága, élete mindig Európa élvonalában maradjon.

 Európa gazdasági fejlődésében kiemelten fontos számunkra, hogy Budapest szerepe is egyre erőteljesebben felértékelődjön különösen az európai világvárosok között és újra teret kaphat az a stratégia, amellyel minden európai nagyvárosban és azok által képviselt nemzetközi projektekben a kilencvenes években egyesületünk képviselte a magyar Fővárost és annak értékeit.  Enneke egyik legjelentősebb eredmény, hogy a BGE elnöke meghívást kapott egy Nápoly által indított UNESCO projektbe, amely kiemelt városfejlesztési elképzeléseket hangolt össze, és öt európai város, Nápoly, Róma, Berlin és Athén mellett ötödikként Budapest is bekapcsolódhatott. Éppen ennek a programnak köszönhetően köreműködtünk abban is, hogy a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara tagja lehet a 15 európia nagyvárost tömörítő kamarai szövetségnek.

 Szakmai proramjaink és javaslataink közül említésre méltó még az Excluxiev Art néven indított múzeumi értéktrezor javaslat, és a 2012. év végén kamarai vitára bocsátott Budapest közlekedésének tarifamódosító javaslata, összehangolva a parkolási rendszer változtatásával. Kidolgoztunk egy javaslatot nemzetközi miták felhasználásaval a fővárosi dugódíj bevezetésével kapcsolatban is.  

 
 


1 - Translate
Statisztika

Online: 2
Összes: 496827
Hónap: 2951
Nap: 103