Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Baross Pál, FRICS, CRE   

baross-pal-frics--cre.jpg

 

 

Ingatlanfejlesztési Igazgató 

 

ING Real Estate 

Development Hungary 

Baross Pál mintegy harminc éves település- és ingatlanfejlesztési gyakorlattal rendelkezik.   

1967-ben végzett a Kertészeti Egyetemen a kert- és zöldterület tervezési szakon, 1970-72-ben végezte el Vancuverben (Canada) a Város és Régiófejlesztési szakosodást (MSc. Urban and Regional Planning), majd 1973-74-ben, Londonban (England) ingatlanfejlesztési szakdiplomát szerzett. 

1968 és 1990 között a hollandiai Lakás és Városfejlesztési intézet munkatársaként dolgozott Európa, Ázsia és Dél-Amerika különböző országaiban, elsősorban városfejlesztési és város rehabilitációs projektek gazdasági és kommerciális szakértőként. 1991-ben tért vissza Magyarországra, ahol megalapította a KOLPRON (ma ECORYS) Tanácsadó irodát. 1995-től az ING ingatlanfejlesztő tanácsadója, majd 1999-től igazgatója.  

Elnöke a Royal Institute of Charted Surveyors (RICS) magyarországi tagozatának, tagja a MAISZ elnökségének és az amerikai Councellors of Real Estate (CRE) ingatlantanácsadók szakmai szervezetének. 20065 és 2009-ben az Év Ingatlanszemélyisége díjat nyerte a Central European Investment Journal (CIJ) zsűriétől. 2004-be a Magyar Állam a Tisztikereszt Polgári fokozatával tüntette ki munkásságáért. 

Baross Pál széleskörű fejlesztési tapasztalattal kapcsolódik be a BGFC programjába a következő szakterületeken: 

Fejlesztések piaci és gazdasági elemzése 

  • Fejlesztések pénzügyi elemzése és megvalósíthatósága
  • PPP modellek magán szektori oldalának elemzése és kiajánlása
  • Szakmai befektetők megkeresése és a részvételi feltétel rendszer kialakítása
  • Tárgyaló képesség
  • Prezentáció / Kommunikáció