Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Egyesület

  

  Az 1990. évben egyesületként alapított Budapest Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), a köztestületi kamarák létrejöttét követően 1995 júniusától gazdasági egyesületként folytatja munkáját és 2008. évben vette fel a Budapesti Gazdaságfejlesztési Egyesület nevet. (BGE) 

 

 bge-logo-felirattal.jpg

 

 

      A BGE elsősorban közhasznú tevékenységet, és hagyományos egyesületi és képviseleti munkája mellett non-profit vállalkozói tevékenységet folytat. Mindezt elsősorban a budapesti gazdaság bel és külföldi piacának/értékesítésének elősegítése, a főváros goodwilljének emelése érdekében teszi. Ennek a célnak az eléréséhez az egyesület feladata olyan intézkedések támogatása, amelyek segítik a budapesti gazdaságot termékeik értékesítésében. A tevékenységének kiemelten fontos része a kamarai években kialakított széleskörű nemzetközi kapcsolatrendszer ápolása és további építése. Az egyesület meghatározó eleme az immár 20 éves kapcsolatrendszer, amelyet folyamatosan épít és szélesít, valamint az ehhez kapcsolt információszolgáltatás és képviselet. Az egyesület történelmi feladatának tekinti Budapest gazdaságát megalapozó jelentős magyar személyiségek és azok gazdasági munkásságnak megismertetését a magyar társadalommal. Ennek jegyében hozta létre még alakulását követően a Baross Gábor vállalkozásfejlesztési alapítványt, majd 2007. évben gróf Batthyány Lajos születésének 200. évfordulóján a Batthyány díjat. A BGE részt vesz jelentős rendezvények és projektek létrehozásában, részben hazai, részben külföldi partnerekkel és tevékenysége során arra törekszik, hogy Budapest és elsősorban a főváros fejlődése mindig meghatározó helyen szerepeljen Európában. A 2007. évben alapított Batthyány díjhoz kapcsolódóan feldolgoztattuk az első magyar felelős miniszterelnök életét és munkásságát és rendelkezünk egy olyan színmű forgatókönyvével is, amely ezt méltó módon bemutathatja a magyar polgárság részére.    

     A BGE legjelentősebb eredménye, hogy részt vehet egy olyan európai projektben, amely kiemelt városfejlesztési elképzeléseket hangol össze és mindössze öt európai város között Budapest is helyet kapott.    

Keszthelyi Péter

 

 

 

 

 

  

 
 


1 - Translate
Statisztika

Online: 5
Összes: 496831
Hónap: 2952
Nap: 103