Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

 BGE BATTHYÁNY DÍJ

Alapítva 2007 

Gróf Batthyány Lajos egyike azon kevés történelmi személyiségnek, akinek a számára magától értetődött, hogy köz és egyén haszna nem választható el egymástól. 

Az első felelős magyar miniszterelnök felismerte, hogy a tágabb gazdasági környezet, a hazai ipar, mezőgazdaság és kereskedelem fejlesztése nélkül nem lehet gazdasági sikereket elérni. Batthyány Lajos munkássága, és erőfeszítései - a kornak megfelelő „európai” szintű gazdaság megteremtése érdekében - ma is példaként szolgálnak. Legfontosabb gazdasági cselekedetei az első ipartestület létrehozása, az önálló magyar pénzügy megteremtése nemcsak a magyar gazdaság alapjait tette le, hanem egyben megteremtette mindazt, amire építve megtörténhetett a magyar kiegyezés a szabadságharc leverése majd a megtorlást követő kegyetlen évek után. 

Ez az igazi közmegegyezést teremtő tett volt az, ami arra vezette a Budapesti Gazdaságfejlesztési Egyesületet, hogy a Batthyány Emlékév keretében díjat alapítson. Ezzel a díjjal éppen az első független magyar kormány miniszterelnökének szellemiségét megragadva azoknak a szervezeteknek és személyeknek a tevékenységét kívánjuk elismerni és ennek rangot és nevet adni, akik egy adott évben kiemelkedő eredményeket értek el térségük vagy közösségük vállalkozói környezetének javításáért. 

A díjat alapítása óta már Ítéltük oda szervezeteknek, vállalkozói közösségeknek és a főváros gazdaságáért kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakembereknek, de annak birtokosa között olyan külföldi üzletember is akad, aki egy jelentős időszakot töltött el Budapesten és tevékenységével segítette Magyarország és Budapest gazdasági fejlődését, majd hazájába visszatérve is aktív partnere maradt hazánknak. 

 

 
 


1 - TranslateStatisztika

Online: 1
Összes: 497347
Hónap: 2712
Nap: 109